12  Απλοί τρόποι να αυξήσεις τις πωλήσεις σου

στις

Sales-ShotΘα μπορούσατε να σκεφτείτε έναν πωλητή που δεν επιθυμεί να έχει καλύτερη απόδοση στις πωλήσεις του;

Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε 12 απλούς τρόπους, τόσο για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, όσο και τα κέρδη σας.

.

 1. Μείωσε τον αριθμό των εναλλακτικών επιλογών που προτείνεις στους πελάτες σου. Θεωρείς ότι όσο πιο πολλές εναλλακτικές τόσο πιο πολύ τον βοηθάς; Λάθος. Προσπάθησε να εστιάσεις και να τραβήξεις το ενδιαφέρον στις βασικές επιλογές. Μην τον μπερδεύεις με επιπλέον προτάσεις θεωρώντας ότι τον βοηθάς.
 2. Δώσε την προσοχή σου στην πώληση. Όσο έχεις εστιασμένη την προσοχή σου στην πώληση, τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες να φτάσεις στον στόχο που έχεις θέσει. Η οργάνωση και η διεκπεραίωση της δουλειάς του γραφείου είναι σημαντική, αλλά όχι περισσότερο από την πώληση. Χρησιμοποίησε σοφά τον χρόνο σου για να βγεις και να συναντήσεις τους πελάτες σου. Μην ξεχνάς ότι υπάρχεις στη δουλειά σου για να εξυπηρετείς τους πελάτες σου.
 3. Σταμάτα να αγοράζεις gadgets επειδή είναι της μόδας. Εστίασε σε αγορές συσκευών και λογισμικού που θα σε βοηθήσει πραγματικά να πουλήσεις.
 4. Πάντα να θυμάσαι ότι δεν πουλάς προϊόντα αλλά προσφέρεις λύσεις στις ανάγκες των πελατών σου.
 5. Χειρίσου την πώληση ως την πιο σημαντική υπηρεσία που προσφέρεις στους πελάτες σου. Μην εστιάζεις πώς να «πείσεις» πώς θα «ξεπεράσεις αντιρρήσεις» για να πετύχεις την πώληση. Δες τον εαυτό σου ως σύμμαχο του πελάτη που τον βοηθάς να βρει λύση στο πρόβλημά του.
 6. Μάθε που να σταματάς. Εάν καταλάβεις ότι ο πελάτης πραγματικά δεν  χρειάζεται τις λύσεις που του προσφέρεις, σταμάτα την προσπάθειά σου αφού το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις τον πολύτιμο χρόνο σου.
 7. Σταμάτα να μιλάς, ξεκίνα να πουλάς. Μη φλυαρείς άσκοπα θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις τον σκοπό σου. Εστίασε μέσω του συνδυασμού των ερωτήσεων (ανοικτές – κλειστές) να ανακαλύψεις ποιες είναι πραγματικά οι ανάγκες του, τι επιθυμεί και πώς μπορείς να τον βοηθήσεις.
 8. Χρησιμοποίησε την εμπειρία σου ως πολύτιμο οδηγό. Η εμπειρία σου θα είναι πάντα πολύτιμος οδηγός στην προσπάθειά να καταλάβεις ποιος ενδιαφέρεται και ποιος επιθυμεί να αγοράσει από εσένα.
 9. Μη χάνεις το χρόνο σου στους «θυρωρούς». Βεβαιώσου ότι μιλάς με αυτούς που πραγματικά είναι υπεύθυνοι και θα πάρουν την απόφαση για την αγορά του προϊόντος. Όταν θα έρθεις σε επαφή με τους αγοραστές χρησιμοποίησε τις τεχνικές πώλησης που έχεις διδαχτεί.
 10. Πρόσεχε τους ανταγωνιστές. Δεν παίζεις μπάλα μόνος σου. Μην υποτιμάς τον ανταγωνισμό. Όπως εσύ προσπαθείς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου, την ίδια προσπάθεια κάνουν και αυτοί. Πρέπει να είσαι ενήμερος τι προσφέρουν ποιους προσεγγίζουν και σε ποιους προσπαθούν να πουλήσουν. Όσο πιο ενημερωμένος είσαι τόσο πιο συνετά και έξυπνα θα προσεγγίσεις τους πελάτες σου.
 11. Προσπάθησε περισσότερο. Το να στοχεύεις σε αύξηση των πωλήσεων είναι και θεμιτό και πρέπον. Δημιούργησε ένα εφικτό πλάνο και ακολούθησε το.
 12. «Getout of your comfort zone». Το να ανανεώνεις συνεχώς το οπλοστάσιό σου και να επιζητάς βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρεις θα σε βγάλει από το λήθαργο του εφησυχασμού.
Γιάννης Παπαϊωάννου 

Υποβολή Σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s