Συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων για τη Δευτέρα

στις

Χρόνος ανάγνωσης: περίπου 2 λεπτά

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν ακολουθούν πρότυπα, δεν λειτουργούν όπως ο μέσος όρος, αλλά όπως όλοι μας είναι δημιούργημα των συνηθειών τους. Μόνο που οι δικές τους συνήθειες ανατροφοδοτούν την επιτυχία τους.

Ας πάρουμε μια κλασική Δευτέρα. Τι κάνουν οι επαγγελματικά επιτυχημένοι άνθρωποι που γνωρίζετε;

 1. Ξεκινούν την ημέρα τους νωρίς. Προσβλέπουν σε μια παραγωγική ημέρα και εκμεταλλεύονται το χρόνο της.
 2. Παίρνουν ενέργεια κάνοντας γυμναστική. Η σύγχρονη γενιά επαγγελματιών έχει αντιληφθεί την ανάγκη εξισορρόπησης της πνευματικής και της φυσικής κατάστασης και για αυτό έχουν εντάξει στο πρόγραμμα τους τη σωματική άσκηση. Μάλιστα  πολύ προτιμούν την πρωινή γυμναστική καθώς  τους δίνει περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση.
 3. Φτάνουν στη δουλειά στην ώρα τους. Τις περισσότερες φορές νωρίτερα από τους συναδέλφους, καθότι έχουν την ευχέρεια να προετοιμαστούν χωρίς πίεση και απρόοπτα.
 4. Οργανώνουν τις εκκρεμότητες, βάζουν στόχους και προτεραιότητες. Ξέρουν να διακρίνουν τα ζητήματα που είναι επείγοντα και σημαντικά και τα διαχειρίζονται ανάλογα.
 5. Οραματίζονται τις επιτυχίες της εβδομάδας. Η εξαιρετική ικανότητα των επιτυχημένων ανθρώπων είναι η δυνατότητα τους να μεταφέρουν τον εαυτό τους στο σκηνικό που σχεδιάζουν. Φαντάζονται με λεπτομέρειες την εικόνα και τα συναισθήματα τους σε αυτές τις συνθήκες και τότε το όραμα αποκτά την ελκτική δύναμη της βαρύτητας. Κινητοποιεί με πολλαπλάσια ένταση από οποιοδήποτε κίνητρο, ή πειθαναγκασμό (λίστες εκκρεμοτήτων, χρονοδιαγράμματα κλπ) και οδηγεί στην υπερπήδηση όλων των εμποδίων.
 6. Καλωσορίζουν τους συνεργάτες και τους προϊσταμένους τους. Έχουν προσωπικό ενδιαφέρον να λειτουργούν σε ένα ευχάριστο συνεργατικό περιβάλλον και συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση του.
 7. Συγκαλούν πρωινή σύσκεψη. Ο καλός συντονισμός στην αρχή της ημέρας και της εβδομάδας, θα καθορίσει την παραγωγικότητα και τα αποτελέσματα ολόκληρης της ομάδας για το υπόλοιπο της εβδομάδας.
 8. Καταπιάνονται με τα δύσκολα στην αρχή της ημέρας.
 9. Κλείνουν κάνοντας ανασκόπηση. Φροντίζουν να αντλούν ευχαρίστηση από τα επιτεύγματα, προγραμματίζουν την επίλυση των δυσκολιών που αντιμετώπισαν και φεύγουν από το γραφείο νιώθοντας γεμάτοι και αισιόδοξοι.
 10. Έχουν προσωπική ζωή. Οι υπερβολικά αγχωμένοι και μονομανείς με τη δουλειά τους επαγγελματίες, αποτελούν ξεπερασμένο πρότυπο. Η προσωπική ζωή είναι το αντίβαρό που κάνει έναν άνθρωπο ολοκληρωμένο και πραγματικά παραγωγικό.

Μήπως είναι καιρός να υιοθετήσετε κάποιες από τις παραπάνω συνήθειες;

Γράφει: Ο Γιάννης Παπαϊωάννου 

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

 1. Ο/Η Σταματίνα Πλιάκου λέει:

  Νομίζω ότι δε θα μπορούσα να διαφωνήσω. Όλα βέβαια έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου.

Υποβολή Σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s