ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 

Management Ηγεσία Δεξιότητες
Βασικές αρχές διοίκησης Βασικές αρχές ηγεσίας Αυτοπεποίθηση
Αρχές διοίκησης για νέους Manager Εμπνέοντας και επηρεάζοντας Αποφασιστικότητα

Διοικητικές ικανότητες για προϊστάμενους

Η αφήγηση στην ηγεσία Συναισθηματική νοημοσύνη
Διοίκηση ομάδων Σταδιοδρομία Ανθεκτικότητα και αισιοδοξία (Stress management)
Διοίκηση ομάδων υψηλής απόδοσης Προσωπική ταυτότητα (Personal Brand) Αποφεύγοντας το «κάψιμο»  (Stress management)
Διοίκηση αποτελεσμάτων Δίκτυο επαφών(Networking) Μαθαίνοντας να λες ΟΧΙ
Υποκίνηση Σύνταξη Βιογραφικού Διαχείριση χρόνου
Ανάθεση εργασιών Κερδίζοντας τις εντυπώσεις στη συνέντευξη Διαχείριση συγκρούσεων
Διαχείριση της αλλαγής Ανακάμπτοντας από την αποτυχία Δουλεύοντας με δύσκολο αφεντικό
Διαχείριση κρίσεων Elevator Pitch
Εξυπηρέτηση Πελατών Πωλήσεις Social Media Marketing
Σύστημα εξυπηρέτησης πελατών Επαγγελματικές πωλήσεις μέσω τηλεφώνου  Δικτυωθείτε με τα δίκτυα
Το παράπονο ως ευκαιρία
 Επικοινωνία Οικονομική διοίκηση
Τηλεφωνική & Γραπτή Επικοινωνία  Εισπράξεις: Ο επαγγελματικός & αποτελεσματικός τρόπος

Ένα Εργασιακό Περιβάλλον Ζεν – Διαχείριση Συγκρούσεων

zenΒελτιώστε τις σχέσεις σας με τους συναδέλφους, πελάτες και προϊσταμένους. Βρείτε το δρόμο από την σύγκρουση στην συνεργασία.

Το σεμινάριο σας μεταφέρει τα μυστικά της αποτελεσματικής διαχείρισης συγκρούσεων. Παρουσιάζει τα εμπόδια στην επίλυση τους και τις συνήθεις αντιπαραγωγικές αντιδράσεις στο πλαίσιο των εντάσεων. Η βασική τεχνική 6 βημάτων που αναλύεται θα σας δώσει το υπόβαθρο για να διαχειριστείτε και τις δυσκολότερες των καταστάσεων.

Αρχή Σελίδας

Παραγωγικότητα και Ηρεμία μέσα απο τη Διαχείριση Χρόνου

busy-multitaskingΗ αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου είναι από τις βασικότερες δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει κάθε επαγγελματίας σε ένα συνεχώς απαιτητικότερο περιβάλλον εργασίας.

Μάθετε πως μπορείτε να διαχειρίζεστε περισσότερα σε μικρότερο χρονικό διάστημα και να αποφεύγετε τα εμπόδια και τις παρεμβολές που σπαταλούν το χρόνο σας.  Το σεμινάριο θα σας δώσει πρακτικές στρατηγικές για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας σε τρεις τομείς:

 1. Την ανάπτυξη συνηθειών που θα οργανώσουν και τακτοποιήσουν το εργασιακό σας περιβάλλον.
 2. Την επικέντρωση στην εργασία που διαχειρίζεστε αποφεύγοντας τις εξωτερικές παρεμβολές και το εσωτερικό άγχος για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις.
 3. Και την ανάπτυξη ενός συστήματος αξιολόγησης διαθέσιμου χρόνου και της σημασίας – αξίας των εργασιών.

Με αυτόν τρόπο η εργασία σας θα παράγει μεγαλύτερη αξία για την εταιρία και ικανοποίηση για εσάς.

Αρχή Σελίδας

Αυτοπεποίθηση

tumblr_inline_nwpkt6EW5g1sndsvm_540.gifΠόσο σίγουροι νιώθετε για τον εαυτό σας και ποιο είναι το επίπεδο της αυτοεκτίμηση σας; Αυτές είναι δύο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, επειδή διαμορφώνουν βασικές πτυχές της προσωπικότητας και κατ΄επέκταση της ζωή σας. Η έρευνα και η εμπειρία δείχνουν πως οι άνθρωποι που έχουν ένα υγιές επίπεδο αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης είναι ικανότεροι να κατευθύνουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα μάθετε πως να απομακρύνετε τις αρνητικές επιρροές που καταβάλλουν την αυτοπεποίθηση σας, αλλά και τις τεχνικές για να την ενισχύσετε.

Αρχή Σελίδας

Προσωπική ταυτότητα (Personal Brand)

brandΗ προσωπική μας ταυτότητα προσδιορίζεται από τα στοιχεία που μας καταστούν ξεχωριστούς και αξιομνημόνευτους.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως σας βλέπουν οι άλλοι και αν τελικά αυτό που αντιλαμβάνονται είναι αυτό που είστε ή αυτό που θέλετε να είστε. Η διαμόρφωση προσωπικής ταυτότητας σχετίζεται με τον έλεγχο της εικόνας και της επιρροής που αυτή έχει στους γύρω σας.  

Αρχή Σελίδας

Δουλεύοντας με δύσκολο αφεντικό

Difficult boss2Το σεμινάριο διαχειρίζεται την προβληματική σχέση με ένα δύσκολο αφεντικό.

Σκοπό έχει να σας βοηθήσει να εντοπίσετε, κατανοήσετε και διαχειριστείτε τα αίτια και τις καταστάσεις που πυροδοτούν τη δυσλειτουργική επικοινωνία.

Επίσης, θα σας προσφέρει ιδέες για τη στάση που μπορείτε να υιοθετήσετε μειώνοντας την ένταση στη σχέση σας και κατ’ επέκταση την πίεση που αισθάνεστε.

Τέλος, θα σας δώσει τη δυνατότητα να αντιληφθείτε πότε πρέπει να αντιδράσετε, πότε όχι και κυριότερα με ποιο τρόπο σε κάθε περίπτωση.

Αρχή Σελίδας

Διοίκηση ομάδων υψηλής απόδοσης

high-performance-teamsΗ επιτυχία κάθε εταιρίας κρίνεται από τη δυνατότητα της να δημιουργεί ομάδες ικανών ανθρώπων που συνεργάζονται  δημιουργικά.

Στο σεμινάριο αναλύονται τα 7 στοιχεία που διαμορφώνουν τις ομάδες υψηλής απόδοση και οι τεχνικές για την οργάνωση και κατεύθυνση τους. Ενδεικτικά θα καλυφθούν:

 • Η διαμόρφωση ενός δελεαστικού οράματος και αποστολής.
 • Τα μέσα που χρειάζονται για την επιτυχία.
 • Η στελέχωση της ομάδας.
 • Η διαχείριση εντάσεων.
 • Η εξουσιοδότηση και ενδυνάμωση των μελών της ομάδας για τη διαχείριση των εργασιών τους.

Αρχή Σελίδας

Αποφεύγοντας το «κάψιμο»

BurnoutΤο παρατεταμένο stress οδηγεί σε έκδηλα πνευματικά, ψυχικά και σωματικά συμπτώματα κόπωσης, εκνευρισμού, αϋπνίας, αδυναμίας συγκέντρωσης. Με λίγα λόγια νιώθουμε σαν να έχουμε κάψει τον εαυτό μας.

Το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να αναγνωρίζετε τους στρεσογόνους παράγοντες, όπως πολλές ώρες εργασίας, πιεστικά χρονοδιαγράμματα, έλλειψη διακοπών κλπ. για να αποφεύγετε τη συσσώρευσης τους, να αντιμετωπίζεται τα συμπτώματα  τους και να επανακάμπτεται ευκολότερα όποτε χρειάζεται.

Αρχή Σελίδας

Αποφασιστικότητα

langarde _varoufakisΚαθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύστροπους ανθρώπους που μας υποτιμούν και μας φέρνουν στη δύσκολη θέση να αποδεχθούμε παθητικά την κατάσταση ή να αντιδράσουμε επιθετικά. Από την εμπειρία όμως γνωρίζουμε ότι καμία από τις δύο συμπεριφορές δεν μας αφήνει ικανοποιημένους.

Η ενότητα περιγράφει την έννοια της αποφασιστικότητας και αναδεικνύει τις τεχνικές για να τη διατηρούμε σε κάθε περίσταση.

Η θεματολογία περιλαμβάνει: τον εντοπισμό του τρόπου σκέψης μας, τον περιορισμό των αρνητικών συναισθημάτων, την τεχνική της διαφωνίας μέσω ερωτήσεων, τη χρήση των καταλληλότερων διατυπώσεων και την αποτελεσματική διαχείριση προσβολών.

Αρχή Σελίδας

Η αφήγηση στην ηγεσία

open book

Οι ιστορίες μας μαγεύουν, καθιστούν το μήνυμα εύκολα αντιληπτό, αξιομνημόνευτο, μεταδοτικό και διαρκές στο χρόνο. Οι καλοί αφηγητές κερδίζουν την προσοχή, το θαυμασμό και επηρεάζουν τις δράσεις μας.

Σε αυτή την ενότητα θα μάθετε την τέχνη της αφήγησης τα συστατικά μιας συναρπαστικής ιστορίας, τη δύναμη του συναισθήματος, τη σημασία της έκπληξης, τη γοητεία των μεταφορών και την αξία της αλήθειας της ιστορίας. Η αλλιώς θα μάθετε να γίνεται καλύτεροι ηγέτες.

Αρχή Σελίδας

Μαθαίνοντας να λες ΟΧΙ

Saying-noΤο να λες Όχι έχει να κάνει με αποφάσεις για το τι είναι σημαντικό. Η ενότητα αποσκοπεί στο να αναπτύξετε την κρίση να κάνετε τη σωστή επιλογή για τις περιπτώσεις που πρέπει να πείτε Ναι και αυτές που πρέπει να πείτε Όχι. Ταυτόχρονα, θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την αυτοπεποίθηση να επικοινωνήσετε τις αποφάσεις σας με τρόπο ειλικρινή και θετικό.

Με την ολοκλήρωση της θα είστε σε θέση να παίρνετε τις κατάλληλες αποφάσεις και να τις κάνετε σεβαστές προστατεύοντας την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα της δουλειάς σας.

Αρχή Σελίδας

Συναισθηματική Νοημοσύνη

angerΤα συναισθήματα μπορούν να αποτελέσουν δύναμη επιτυχίας ή ανάσχεσης. Μαθαίνοντας να ελέγχουμε τις συναισθηματικές αντιδράσεις και να τις ενεργοποιούμε προς όφελος μας, διαμορφώνουμε την ποιότητα της κοινωνικής και επαγγελματικής μας ζωής. Στην διάρκεια του σεμιναρίου, μέσα από ασκήσεις οικοδόμησης ικανοτήτων και ομαδικών συζητήσεων, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να συνδυάζουν την πνευματική και συναισθηματική νοημοσύνη επιτυγχάνοντας πάντα τη διατήρηση ενός θετικού περιβάλλοντος κοινωνικών και επαγγελματικών σχέσεων. Γεγονός που θα τους επιτρέπει να είναι αποτελεσματικότεροι στις επιδιώξεις τους.

Αρχή Σελίδας

Χτίζοντας Ανθεκτικότητα & Αισιοδοξία
Elafonisos_Lilies

Οι συνθήκες είναι εκεί και το Stress έχει γίνει μόνιμος σύντροφος μας. Σύμφωνα με την American Psychological Association, American Institute of Stress, NY, 2012.

 • Το 77% του πληθυσμού βιώνει συχνά βιολογικά συμπτώματα του άγχους.
 • 48% δηλώνει διαταραχές ύπνου.
 • 76% δηλώνει ως κύρια αιτία άγχους την οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες εργασίας.

Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε και να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας. Διότι Ναι! το Stress δεν έχει μόνο αρνητική διάσταση ή επιδράσεις.Στο σεμινάριο θα συζητήσουμε για την στάση ζωής που μας επιτρέπει να υπερβαίνουμε οποιαδήποτε δυσκολία και στρεσογόνα κατάσταση, χτίζοντας Ανθεκτικότητα και Αισιοδοξία.

Αρχή Σελίδας

Τηλεφωνική & Γραπτή Επικοινωνία

phone.emailΣτον ανταγωνιστικό κόσμο των επιχειρήσεων και στη δύσκολη σημερινή οικονομία, η διαυγής και αποτελεσματική επικοινωνία είναι καθοριστική. Είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομούνται επιχειρήσεις, σταδιοδρομίες και είναι το κρίσιμο συστατικό της επιτυχίας.Στον σύγχρονο τρόπο δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων, η επικοινωνία μετακινείτε όλο και περισσότερο από την προσωπική επαφή, στην τηλεφωνική συνομιλία και τη γραπτή ανταλλαγή e-mail, SMS, chat, twitter κλπ. Τόσο η τηλεφωνική, όσο και η γραπτή επαγγελματική επικοινωνία έχουν τους δικούς τους κανόνες. Το μήνυμα τους αφήνει ισχυρές εντυπώσεις και καθορίζει την στάση των πελατών απέναντι στην επιχείρηση σας.Το σεμινάριο «Επαγγελματική Τηλεφωνική και Γραπτή Επικοινωνία» θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια πραγματικά συναρπαστική εικόνα για την εταιρία και τα προϊόντα της. Μια εικόνα που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών σας και θα οδηγεί στην οικοδόμηση μακροχρόνιων και σταθερών σχέσεων συνεργασίας.

Αρχή Σελίδας

Επαγγελματικές Πωλήσεις μέσω Τηλεφώνου

telesalesΕδώ και πολλές δεκαετίες οι πωλήσεις, μέσω τηλεφώνου έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην επέκταση του μεριδίου κάθε είδους εταιρίας. Τα σύγχρονα μέσα και οι νέες μέθοδοι πωλήσεων περιορίζουν συνεχώς την ανάγκη προσωπικής επαφής. Σε καμία όμως περίπτωση δεν περιόρισαν την ανάγκη για ικανούς πωλητές. Η επένδυση στην εκπαίδευση όλων των πωλητών στις τηλεφωνικές πωλήσεις γίνεται όλο πιο επιτακτική και απαραίτητη.

Αρχή Σελίδας

Εισπράξεις: Ο Επαγγελματικός & Αποτελεσματικός Τρόπος

paid-in-full-stamp

Η είσπραξη υπολοίπων έχει καταστεί εξαιρετικά σημαντική για την επιβίωση της κάθε επιχείρησης μικρής ή μεγάλης. Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον όλο και μεγαλύτερο μέρος οφειλών θα καθυστερεί, ή θα παρουσιάζει μεγάλη δυσκολία στην είσπραξη του. Ως αποτέλεσμα η αποδοτικότητα των ενεργειών δεν μπορεί να βελτιωθεί χωρίς την εκπαίδευση και την απόκτηση τεχνογνωσίας.

Αρχή Σελίδας

Σύστημα Εξυπηρέτησης Πελατών

Customer ServiceΤόσο ως μεμονωμένοι επαγγελματίες, όσο και ως εταιρίες δεν πάσχουμε από ταλέντο, ή διάθεση για να εξυπηρετήσουμε. Όμως η μετάβαση από την περιστασιακή παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης στη δημιουργία μιας σταθερής εμπειρίας, επιβάλει να την αντιμετωπίσουμε, ως ένα σύστημα ατομικής και εταιρικής δράσης που θα δημιουργεί ικανοποιημένους και πιστούς πελάτες.Το πρόγραμμα μεταφέρει ένα σημαντικό πλούτο γνώσεων. Οι επαγγελματικές έννοιες που περιγράφονται είναι παρουσιασμένες με απλό και κατανοητό τρόπο διανθισμένο με πλήθος παραδειγμάτων από διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς και αντικείμενα.

Αρχή Σελίδας

Δικτυωθείτε με τα Δίκτυα (Social Media Marketing)

socialmediatree1Παρά τη ραγδαία αυξανόμενη χρήση των κοινωνικών δικτύων και την συνειδητοποίηση της σημασίας τους, πολύ λίγες επιχειρήσεις είναι αυτές που έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν τη δυναμική του internet.Δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter και  το LinkedIn, έχουν αλλάξει για πάντα τον τρόπο που οι πελάτες επικοινωνούν, συνδέονται και δεσμεύονται με τις επιχειρήσεις της προτίμησης τους. Το σεμινάριο σκοπεύει να παρουσιάσει πως μπορεί να αξιοποιηθεί η δυναμική, αλλά και πως μπορούν να αποφευχθούν οι παγίδες του ψηφιακού κόσμου.

Αρχή Σελίδας

Διοικητικές Ικανότητες για Προϊστάμενους

supervisorΚάθε προϊστάμενος έχει τη δυνατότητα να επιτύχει τους στόχους της μονάδας, ή του Οργανισμού του, ενεργοποιώντας τις δυνατότητες του ιδίου και των συνεργατών του. Η δύναμη του βρίσκεται στον τρόπο επικοινωνίας, την συμπεριφορά και τη διαχείριση των καθημερινών εργασιών του.Στην διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εμβαθύνουν στο ρόλο τους ως προϊστάμενοι και στις τεχνικές επικοινωνίας που κάνουν τους ίδιους, αλλά και την ομάδα τους περισσότερο αποτελεσματικούς. Θα εξοικειωθούν πρακτικά με τη μεθοδολογία της ακρόασης σαν εργαλείο διοίκησης και τον ρόλο τους ως προς τη διαχείριση και τη διάχυση της πληροφόρησης.

Αρχή Σελίδας